Lykkes håndboldlandsholdet i Serbien?

Skrevet af Peter Bredsdorff-Larsen
2012-01-15 12:00

Peter Bredsdorff-Larsen ved ser fem afgørende spørgsmål før første kamp EM.

Forventninger er noget man gør sig fortjent til. Og det danske herrelandshold har med sølvmedaljerne ved VM i Sverige 2011, gjort sig fortjent til at omgivelserne har store forventninger til det EM i Serbien, som starter i aften.

Det landshold, som gjorde det så godt ved VM, er for manges vedkommende blevet et år ældre, og det er bestemt en fordel. Flere nøglespillere fik ved VM masser af værdifuld erfaring med at være med til en slutrunde – enten som debutanter, eller som Mikkel Hansen og Niklas Landin som ”startere”, og bærende spillere.

Med baggrund i bl.a. skader hos Nøddesbo, Knudsen, Spellerberg, Søren Rasmussen og Boesen, er truppen denne gang suppleret med nye debutanter som Nikolaj Markussen, Marcus Cleverly, Henrik Toft, og Rasmus Lauge, der kun fik ganske få minutter på banen ved VM.

Det er alle sammen dygtige spillere, der gør en forskel på deres klubhold, og som også har kvaliteterne til at bidrage til at Danmark lykkedes ved dette mesterskab.

Så internt på holdet er forventningerne tilsvarende store.

Metaldetektorer i EM lejren

Med stor hjælp fra Cimber, blev landsholdet i går fløjet direkte til Beograd, hvor vi i bedste fald, skal have base under hele mesterskabet.

Det er altid med lidt bange anelser man rejser til disse breddegrader. Særligt i fht forplejningen, som både hvad angår kost og logi kan adskille sig væsentligt fra hvad vi er vant til. Men heldigvis er alt ok.

Arrangørene har gjort sig umage – også med sikkerheden. Vi er nemlig omgivet af sikkerhedsvagter, og får politieskorte til og fra hallen, og lige udenfor hotellets reception, bliver bagage og tasker tjekket på lufthavnsniveau.

Lidt anderledes end hvad vi har været vant til de sidste to uger i træningslejren i Aarhus, hvor både vi og alle mulige andre, er vandret ud og ind af både træningshal og Hotel Scandic på banegårdspladsen. Ude godt, men hjemme bedst.

Hvis vi lykkedes...

Som altid er der mange spændende spørgsmålstegn forud for en slutrunde. Således også denne gang, og nedenfor følger fem af de største overskrifter. Herligt at vide at vi om ca. to uger er meget klogere, og at der heller ikke er nogen tvivl om at holdets succes i høj grad afhænger af om vi lykkedes individuelt...

1. Hvad har vores modstandere lært om vores angrebsmæssige es Mikkel Hansen, og kan vi håndtere, at vores modstandere formodentligt er langt bedre forberedt taktisk på at stoppe den danske VM-topscorer?

2. Hvordan går det med Nikolaj Markussen, Henrik Toft, Marcus Cleverly og Rasmus Lauges debut ved et stort mesterskab... kan de under stort pres spille på det høje niveau, som vi kender fra dagligdagen?

3. Vil Danmark fortsætte med at producere mål på samlebånd, og være blandt de mest scorende nationer?

4. Hjemme i Danmark, træner Boesen, Spellerberg og Knudsen på livet løs for at komme tilbage på 100%, ovenpå større og mindre skader... får vi brug for support fra en eller flere af disse gennemrutinerede topspillere?

5. For at kunne vinde over de bedste, skal det danske forsvarsspil op på et højere niveau end ved VM sidste år i Sverige. Vores modstandere skal have langt vanskeligere ved at komme til målchancer?

Slovakiet – en solid men overkommelig modstander

Til et EM fortjener alle hold stor respekt. De dygtigste spillere er samlet i Serbien og alle hold kan mønstre internationale topspillere. Således også Slovakiet, men vi påtager os gerne favoritrollen og glæder os til at det i aften for alvor går løs.

Ryd kalenderen de kommende par uger – Danmark spiller hver anden aften, og der er masser af underholdning og håndbold i verdensklasse er i vente.

 

Mange hilsner

Peter Bredsdorff-Larsen

Peter Bredsdorff-Larsen | CVR: 29085048 | Skovagervej 16 B, 8240 Riskov - Danmark | Tlf.: 40 834733