Markussen er altid fri

Skrevet af Peter Bredsdorff-Larsen
2012-01-17 12:00

Danmarks fyrtårn, Nikolaj Markussen, har en exceptionel evne, mener EM-holdets assistent.

Tænk at være så heldig, at man uden at overdrive kan påstå, at man altid er fri, når man spiller håndbold. Det er ikke mange forundt, men danske Nikolaj Markussen er en undtagelse.

Med sine 2 meter og 9 centimeter, er han permanent udstyret med et fantastisk overblik, og set fra hans øjne, er han spillet fri – hver gang han modtager bolden!

Talentfuld starut

Første gang jeg for alvor stiftede bekendtskab med Nikolajs uomtvistelige talent, var i forbindelse med en kamp i 1 division mellem Skanderborg og Nordsjælland Håndbold.

Dengang var Nikolaj kun 17 år, og cirka ligeså høj. Til gengæld vejede han kun 80 kg – i omegnen af 15 kg mindre end i dag.

Uden at fornærme den gode Nikolaj, var det nemt at få øje på potentialet, men dengang var der trods alt langt til EM i Serbien for den lovende venstre back.

Nikolaj Markussen er et skoleeksempel på hvor langt man kan komme med en god portion talent, vilje, mod og fine menneskelige egenskaber.

Siden dengang i Morten Børup Hallen i Skanderborg, har Markussen på alle parametre udviklet sig enormt, og har nu helt fortjent en professionel dagligdag hos en af Europas bedste klubhold – Atletico Madrid.

Serberne venter

Tirsdag aften venter en absolut nøglekamp. Vinderen har med sikkerhed demonstreret store kvaliteter, og udover det mentale rygstød frem mod de næste kampe, har aftenens triumfator også fået 2 værdifulde point til mellemrunden.

Dermed er et vigtigt skridt taget i bestræbelserne på, at blive et af holdene i semifinalen.

Men det bliver en styrkeprøve af rang for de danske drenge, for der venter et forrygende serbisk hold, og ikke mindst et infernalsk publikum, der overgår selv de vildeste tilskuere i intensitet og stemning.

Spillerne vil i larmen ikke kunne kommunikere med ord, dommerne bliver udsat for et voldsomt pres fra første fløjt, og de serbiske spillere vil blive båret frem.

Helt som vi selv oplevede det ved VM i Sverige, hvor vi nød godt af den fantastiske opbakning. Blandt andet med en syv-måls sejr over Serbien.

Heksekedler inspirerer de bedste

Heldigvis er det for spillere på det her niveau en del af dagligdagen, at kunne præstere under vanskelige betingelser.

Mange har mange slutrunder på bagen, andre har fået erfaring fra Champions Leaque og andre europæiske turneringer.

Spillerne har prøvet de værste udebaner, og alle har succesfulde erfaringer med at spille på allerhøjeste niveau, når der er maksimalt pres på. Og det er der i aften.

En styrkeprøve, som også giver et fingerpeg om de danske muligheder ved dette EM.

Vi får brug for alle ressourcer, og ikke mindst Hr. Markussen, som kan bidrage med ro og substans i det danske spil.

Og hvis Danmark scorer hver gang han er fri, er det helt perfekt.

Mange hilsner

Peter Bredsdorff-Larsen

 

Peter Bredsdorff-Larsen | CVR: 29085048 | Skovagervej 16 B, 8240 Riskov - Danmark | Tlf.: 40 834733