Ro og rutiner før EM-braget

Skrevet af Peter Bredsdorff-Larsen
2012-01-19 12:00

Efter en hviledag er alle på håndboldlandsholdet helt vilde for at komme i kamp igen.

En enkelt hviledag har spillerne mellem kampene til EM. Nogen har brug for at hvile mere end andre, men særligt efter et nederlag vil alle gerne i kamp igen – og det kan kun gå for langsomt. De danske drenge glæder sig til allerede om nogle timer, at få chancen for at revancere sig ovenpå nederlaget til de serbiske værter. Med en sejr over Polen, spiller vi os tilbage i feltet af seriøse kandidater til en semifinaleplads.

Stor udfordring

Kampen mod Serbien er for længst evalueret og pakket væk, og hver enkelt spiller er nu videre med fokus på opgaverne i aftenens afgørende match mod Polen. Det er en af de store udfordringer ved et mesterskab – evnen til at komme positivt videre. På dette niveau kræves, at man på alle kampdage kan mobilisere alle ressourcer – fysisk og mentalt. Spillernes indiskutable kvaliteter udfoldes kun, hvis hovedet er med og optimismen er intakt. I den forbindelse er det vigtigt, at hver enkelt spiller og holdet, har nogle faste rutiner og mønstre for hvordan vi griber kampdage og hviledage an. Rutiner og genkendelighed er med til, at der skabes den fornødne ro på og omkring holdet, sådan at spillere og ledere på holdet kan forberede sig maksimalt til kamp.

Rutiner fastholdes

Så selvom kampen i aften mod Polen nærmest er en ”vind eller forsvind” kamp, forsøger vi at holde fast i de rutiner, som vi plejer på kampdage. Alle er spændte og klar til at løse deres del af opgaven, og der er absolut ikke brug for ”forstyrrelser” i dagsprogrammet.

Dagens program for spillerne:

08.30 – Morgenmad. Vi kender ”buffetten” efterhånden, og det tager ikke spillerne mange dage før alle har sammensat den morgenmenu, som bringer dem bedst i gang med dagen.

10.00 – Spillerne er på fælles gå tur. Det er en god ide at få luftet drengene. Ikke kun for hyggens skyld, men også for at ”hjælpe” dem som snildt kan komme til at tage en lur både formiddag og eftermiddag.

10.30 – Taktikmøde. Spillerne blev allerede i går præsenteret for de væsentligste forsvarsmæssige opgaver, som Polen vil udfordre os på. Vi kender Polen rigtig godt, og har mange af deres kampe som grundlag for analyse og research på Polens spillestil og individualister. Til træningen i går kunne vi praktisk præsentere spillerne for disse taktiske elementer. I aften får vi svar på om vi havde den rigtige plan, og ikke mindst om kompetencerne på holdet passede med opgaverne.

12.00 – Frokost. Efter dette måltid hviler spillerne et par timer. Nogle får en lur, andre ser en film, eller måske et slag kort.

14.45 – Let måltid. Aftenens kamp spilles allerede kl 18.15, så det er vigtigt at spillernes depoter er fyldt godt op.

16.40. Vi har ca 15 min i bus til hallen, og vi vil gerne være fremme ca. 1 time og 15 min før kampstart.

17.30. På dette tidspunkt er alle spillere færdige med at klæde om, få tape på ømme fødder eller fingre og andre småting som lige skal ordnes inden opvarmningen kan gå i gang.

18.15. Kampstart.

21.00 Afgang tilbage til hotellet. Efter kamp har spillerne travlt med at service pressen, autografjægere m.v.

21.30 – Aftensmad på hotellet.

Ingen garantier

Et lignende dagsprogram har i rigtig mange landskampe ført til dansk sejr. Og selvom der ikke kan udstedes garantier eller laves facitlister for hvordan det bedste dagsprogram egentlig bør skrues sammen, så er vi sikre på at grundlaget er til stede for, at vi aften ser den indtil videre bedste danske præstation ved dette EM, og at dagens program således ender med 2 vigtige point, og udsigt til spændende mellemrunde kampe om en plads i semifinalen.

God fornøjelse !

Venlig hilsen

Peter Bredsdorff-Larsen

 

Peter Bredsdorff-Larsen | CVR: 29085048 | Skovagervej 16 B, 8240 Riskov - Danmark | Tlf.: 40 834733