Polen sender Danmark i kamp om medaljer

Skrevet af Peter Bredsdorff-Larsen
2012-01-25 12:00

Landsholdets trænerassistent øjner et motiveret polsk mandskab og nervøse tyskere.

I eftermiddag hepper vi for en sjælden gangs skyld på Polen. Hvis holdet kan mande sig op til en toppræstation mod Tyskland, og minimum få et uafgjort resultat, er vejen banet for, at Danmark i den kommende weekend skal spille med om EM medaljer.

Men det store spørgsmålstegn er selvfølgelig, om vi sådan for alvor kan tro på, at den mulighed bliver virkelighed.

Vil vinde

Et par gode grunde til at Polen lykkedes:

Polen vil altid gerne vinde over Tyskland. Sådan er det bare. Heldigvis.

Polen kan med en sejr sikre sig adgang til kvalifikationsturnering om billetter til OL.

Polen har trods alt også æren og en fornuftig placering ved dette EM at spille for, og holdet rummer desuden rigeligt med internationale topspillere, der kan afgøre kampen.

Nervøse tyskere

Tyskland skimter for første gang i mange år en semifinaleplads, og det kan - særligt - et stykke inde i kampen, betyde at tyskerne bliver nervøse, og at spillerne får svært ved at levere den kvalitet på banen, som der trods alt skal til for at kunne vinde over et så stærkt mandskab som Polen.

Vi krydser, hvad krydses kan.

Motiverede dankere

Dagen i dag har vi brugt på at forberede os på vores egen kamp mod Sverige. Helt som vi plejer. Både ledere og spillere forsøger at fokusere på vores egne aktier i eftermiddagens dramaer i kæmpemæssige Belgrade Arena, som vi bor klods op af.

Motivationen ligger i, at vi med en sejr over Sverige har sikret os en kamp om minimum femtepladsen, og en trods alt ganske pæn placering ved dette EM.

Et nederlag mod Sverige, vil givetvis sende os placeringsmæssigt langt tilbage, og omgivelserne vil stå klar med overskrifter som ”Dansk fiasko”. Det ønsker ingen.

Relationer på tværs af holdene

Heldigvis er der pr. automatik altid masser af intensitet og nerve i landskampe mod Sverige, hvor der altid udspilles et hav af kampe i kampen mellem positioner på banen og diverse relationer mellem spillerne. For en stor dels vedkommende er de enten nuværende eller forhenværende holdkammerater.

På plussiden har vi en bredere trup end Sverige, og vi bør kunne fremstå med større engagement og mere inspireret end de svenske spillere, der trods alt ikke en mulig EM semifinaleplads at kæmpe for. Spillerne vil selvfølgelig få yderligere motivation, hvis Polen får minimum uafgjort. Men vi skal kunne vinde over Sverige – uanset udfaldet af kampen Polen vs. Tyskland.

Pakke eller blive?

Vanvittigt spændende bliver det under alle omstændigheder.

Ved 16-tiden går jeg over i hallen, og ser 1. halvleg af Polen mod Tyskland. Jeg kan ikke lade være. Ved 21-tiden går jeg, efter vores kamp mod Sverige, samme tur tilbage til hotellet, og først på det tidspunkt ved jeg, om jeg skal op på værelset for at pakke mine ting. Hvis det ikke går vores vej, flyver Cimber os nemlig hjem allerede i morgen kl 11.00.

Hvis det kun falder nogenlunde ud til vores fordel, så spiller vi om 5.-6. pladsen på fredag, og så rejser vi hjem lørdag formiddag. Lykkedes det hele, og vi i aften kvalificerer os til at spille semifinale på fredag, venter vi med stor fornøjelse til at flyve hjem til på mandag. Efter finalen.

Mange hilsner

Peter Bredsdorff-Larsen

Peter Bredsdorff-Larsen | CVR: 29085048 | Skovagervej 16 B, 8240 Riskov - Danmark | Tlf.: 40 834733